IBIS UvA

Het Lean Six Sigma instituut van de UvA

IBIS UvAIBIS UvA is een gerenommeerd onderzoeks- en opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam en heeft al ruim 25 jaar ervaring in Lean Six Sigma.

Visie op opleiding en coaching

De programma's van IBIS UvA voor professionele ontwikkeling streven ernaar vaardigheden (een manier van werken) aan te leren, en zijn minder gericht op (theoretische) kennis. Programma's zijn uitdagend en moeten beschouwd worden als een serieuze stap in iemands carrière.

Een organisatie die Lean Six Sigma invoert, kiest ervoor om systematisch mogelijkheden te onderzoeken voor verbetering van de kwaliteit, betrouwbaarheid, snelheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie van haar processen. IBIS UvA wordt gezien als kennisleider in Europa op het gebied van Lean Six Sigma.

Lees hier meer over de missie en visie.

Historie IBIS UvA

Vanaf 1996 heeft IBIS UvA zich gespecialiseerd in het kwantitatieve verbeterprogramma Six Sigma. De laatste jaren heeft IBIS UvA Lean, Theory of Constraints, en andere belangrijke principes uit operations management geïntegreerd met de Six Sigma aanpak.

Klantenportfolio

IBIS UvA heeft bij veel bedrijven Lean Six Sigma geïntroduceerd. Een aantal voorbeelden: ABN AMRO Bank, Achmea Pensioenen, DAF Trucks, Deventer Ziekenhuis, Heijmans, Philips, Reinier de Graaf Groep, Rode Kruis Ziekenhuis, PostNL, UMC Groningen en Utrecht, UWV, Wolters Kluwer en ZwitserLeven. Zie hier het volledige klantenportfolio.