de

Lean Six Sigma Green to Black Belt opleiding

Verrijk uw kennis tot het niveau van Black Belt

Lean Six Sigma Green to Black Belt opleiding

 • Start:
 • Duur: 5 dagen verspreid over 3 blokken
 • Begeleiding: individuele begeleiding bij uw Lean Six Sigma project
 • Certificering: als enige in Nederland officieel bij de universiteit

Inschrijven     Voorlichtingsavond     

Green to Black Belt opleiding

Bent u al Green Belt en wilt u uw kennis en kunde in Lean Six Sigma verrijken? Hebt u ambities om door te groeien tot Black Belt? Dan is deze Green to Black Belt opleiding wat voor u! In deze opleiding leren we u een groot aantal nieuwe modellen en technieken uit statistiek, project- en operations management. Daarnaast gaan we een stuk dieper in op een aantal onderwerpen gerelateerd aan de Lean Six Sigma theorie middels academische achtergronden met een breed scala praktijkvoorbeelden.

Uw profiel

De Green to Black Belt opleiding is geschikt voor u als u:

 • kennis heeft van de Lean Six Sigma Green Belt stof. Bijvoorbeeld omdat u bij ons deze opleiding hebt gevolgd, of het theorie-examen bij ons hebt gehaald. 
 • WO denk- en werkniveau hebt. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met dat van een universitair vak.

Heeft u ergens anders een Green Belt opleiding gevolgd? Of twijfelt u of u aan het niveau voldoet? Heeft u de opleiding ergens anders gevolgd dan is het ook mogelijk om de verschillende stappen als losse collegedagen bij te boeken. 

Inschrijving bij de UvA

Bij deelname aan onze opleidingen ontvangt u een collegekaart; u staat een jaar lang ingeschreven als student. Waarom dit voordelig is:

 • Gedurende de geldigheidsperiode van een jaar kunt u examen en eventueel een daaropvolgend herexamen doen. Niet-studenten betalen hiervoor €525.
 • Een licentie voor het softwarepakket Minitab kost ca. €1.250. Als student kunt u een Minitab licentie aanschaffen voor ca. €60 voor 1 jaar.
 • Veel musea, dierentuinen, etc. in binnen- en buitenland geven korting aan collegekaarthouders.

Na de opleiding treedt u toe tot de alumnigroep van de Universiteit van Amsterdam. U wordt dan onder andere jaarlijks uitgenodigd op de Universiteit van Amsterdam voor allerlei lezingen en om uw kennis en ervaring over Lean Six Sigma te delen met andere alumni van de UvA.

Examen en certificering

De opleiding sluit naadloos aan op het Lean Six Sigma Black Belt examen van de Universiteit van Amsterdam. Deelname aan het aansluitende examen en eventueel daaropvolgende herexamen is in de opleidingsprijs inbegrepen.

U kunt zich door de Universiteit van Amsterdam laten certificeren tot Black Belt. U dient dan naast het eerste succesvol afgeronde project een tweede Lean Six Sigma project met goed gevolg af te ronden en het Black Belt theorie-examen met voldoende resultaat af te leggen. Voor meer informatie over certificering zie UvA Certificering.

Data en locatie

De opleiding wordt gegeven op de Universiteit van Amsterdam in vijf collegedagen:

 • maandag 7 oktober;
 • dinsdag 12 en woensdag 13 november;
 • dinsdag 17 en woensdag 18 december.

Inschrijving

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Baten en investering

Baten: tijdens de opleiding voert u uw eerste Lean Six Sigma project uit met baten van minstens €50.000 op jaarbasis. De gemiddelde opbrengst per project is echter €241.000.

Prijs van de opleiding: €4.125 (vrijgesteld van BTW) Dit is inclusief vergaderarrangement, uitgebreid opleidingsmateriaal, certificering (2 examenmomenten), projectbegeleiding tijdens het opleidingstraject, toegang tot e-learning en het boek Lean Six Sigma for Service & Healthcare. Er zijn dus geen verborgen kosten meer! Minitab kan als student aangeschaft worden voor slechts €60.