Lean Six Sigma Green to Black Belt opleiding

Verrijk uw kennis tot het niveau van een Black Belt

Lean Six Sigma Green to Black Belt opleiding

  • Start:
  • Duur: 7 dagen verdeeld over 4 maanden.
  • Begeleiding: individuele begeleiding bij uw Lean Six Sigma project.
  • Certificering: als enige in Nederland officieel bij de universiteit.

Voorlichtingsavond 

Green to Black Belt opleiding

Bent u al Green Belt en wilt u uw kennis en kunde in Lean Six Sigma verrijken? Hebt u ambities om door te groeien tot Black Belt? Dan is deze Green to Black Belt opleiding wat voor u!

In deze opleiding leren we u een groot aantal nieuwe modellen en technieken uit statistiek, project- en operations management. Daarnaast gaan we een stuk dieper in op de Lean Six Sigma theorie door het geven van academische achtergronden met een breed scala praktijkvoorbeelden.

Inschrijving bij de UvA

Bij deelname aan onze opleidingen ontvang u een collegekaart; u staat een jaar lang ingeschreven als student. Waarom dit voordelig is:

  • Gedurende de geldigheidsperiode van een jaar kunt u examen en eventueel een herexamen doen. Niet-studenten betalen hier €525 voor.
  • Een licentie voor het softwarepakket Minitab kost ca. €1.250. Als student kunt u een Minitab licentie aanschaffen voor ca. €50 voor 1 jaar.
  • Veel musea, dierentuinen, etc. in binnen- en buitenland geven korting aan collegekaarthouders.

Na de opleiding treedt u toe tot onze alumnigroep. U wordt dan onder andere jaarlijks uitgenodigd op de Universiteit van Amsterdam om met medeprojectleiders uw ervaringen met Lean Six Sigma te delen.

Examen en certificering

De opleiding sluit naadloos aan op het Lean Six Sigma Black Belt examen van de Universiteit van Amsterdam. Deelname aan het aansluitende examen en eventueel herexamen is in de opleidingsprijs inbegrepen.

U kunt zich door de Universiteit van Amsterdam laten ceritifceren tot Black Belt. U dient dan naast het eerste succesvol afgeronde project een tweede Lean Six Sigma project met goed gevolg af te ronden en het Black Belt theorie-examen met voldoende resultaat afleggen. Voor meer informatie over certificering zie UvA Certificering.

Baten en investering

Baten: tijdens de opleiding voert u uw eerste Lean Six Sigma project uit met baten van minstens €50.000 op jaarbasis. De gemiddelde opbrengst per project is echter €241.000.

Prijs van de opleiding: €5.650 (vrijgesteld van BTW, excl. vergaderarrangement). Dit is inclusief uitgebreid opleidingsmateriaal, certificering (2 examenmomenten), projectbegeleiding tijdens het opleidingstraject, toegang tot e-learning en het boek Lean Six Sigma for Service & Healthcare.

Data en locatie

De opleiding wordt gegeven in Amsterdam of in omgeving.

De opleiding bestaat uit drie modules (eenmaal 3 dagen en tweemaal 2 dagen) en start bij voldoende belangstelling eenmaal per jaar.