Lean Six Sigma opleiding

Leer een geïntegreerde aanpak voor procesverbetering

Lean Six Sigma groep

Onze opleidingen met open inschrijving:

Inschrijven                         Voorlichtingsavond

Over IBIS UvA

IBIS UvA is een gerenommeerd onderzoeks- en opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam en heeft al ruim 20 jaar ervaring met Lean Six Sigma. Het doen van een Lean Six Sigma opleiding (op Green Belt tot aan Master Black Belt niveau) kan gezien worden als het volgen van een universitair vak. Dit kent bijpassende voordelen, waarvan de belangrijkste hoogwaardig onderwijs.

In-company

Naast open inschrijving kunnen we ook een Lean Six Sigma opleiding op maat aanbieden. Het niveau van de opleiding (van Lean workshop tot en met Master Black Belt) en selectie van onderwerpen stellen wij graag in samenspraak met u vast.  Lees meer >>

Lean Six Sigma organisatie

Het verschil tussen een Black Belt en een Green Belt wordt in verschillende organisaties anders geïnterpreteerd, en de precieze rol van een Black en Green Belt dient aangepast te worden aan de situatie in de eigen organisatie. Meestal zijn Black Belt projectleiders die drie tot vijf dagen werken aan hun project, terwijl Green Belts één tot twee dagen per week aan hun project werken. Black Belts leiden dan ook vaak de wat zwaardere projecten.  

Projecten worden geselecteerd en bewaakt door zogenaamde Lean Six Sigma Champions. De Champion is de probleemeigenaar, in de zin dat hij of zij verantwoordelijk is voor het probleem dat het projectteam, onder aanvoering van de Belt, aanpakt. Bij voorkeur is de Champion ook de hiërarchische baas van de Black Belt of Green Belt.

Organisatie structuur van een Lean Six Sigma organisatie

De structuur van een Lean Six Sigma organisatie.