Lean Six Sigma certificering

Van Green Belt tot (Master) Black Belt 

UvA Lean Six Sigma examenNaast deelname aan een Lean Six Sigma opleiding is een bewijs dat u over kennis en kunde beschikt onontbeerlijk. U kunt zich daarom via de Universiteit van Amsterdam (UvA) laten certificeren. 

U kunt tweemaal per jaar (in december/januari en juni) deelnemen aan het examen certificering Lean Six Sigma Green Belt of Black Belt bij de UvA. Lean Six Sigma certificering bestaat uit twee onderdelen, waarvan het praktijkdeel overigens ook later (bij een volgend examenmoment) afgelegd kan worden.

  • Theorie: u slaagt voor theorie als u succesvol het Lean Six Sigma examen op de UvA aflegt. Dit is een openboekexamen zonder het gebruik van elektronische hulpmiddelen.
  • Praktijk: u rondt het praktijkdeel af door twee Lean Six Sigma projecten in te leveren, vóór de deadline van inschrijving, dus vóór 1 juni of 1 december.

Waarom certificeren / examen doen bij de Universiteit van Amsterdam?

  • U doet officieel examen bij een universiteit, die nationaal en internationaal erkend is: de UvA staat 55e in de QS World University Rankings.
  • Het examen sluit aan op de body of knowledge van de ASQ. De leden van de examencommissie, hoogleraren aan de UvA, zijn immers nauw verbonden met deze en andere kwaliteitsorganisatie.
  • De UvA is de eerste en nog steeds de enige universiteit die zelf een certificeringsprogramma aanbiedt en heeft al bij duizenden Belts examens afgenomen.