Masterclass: Master Black Belt

Draag uw kennis uit naar nieuwe projectleiders

Lean Six Sigma Master Black Belt

  • Start: deze opleiding wordt aangeboden op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie en startdatums.
  • Certificering: via IBIS UvA kunt u zich laten certificeren tot Master Black Belt

Masterclass: Master Black Belt

Master Black Belts vervullen een sleutelrol in een organisatie die streeft naar verbetering. Een Master Black Belt selecteert verbeterprojecten, begeleidt Green en Black Belts en monitort projectresultaten. Om effectief te kunnen verbeteren, richt de Master Black Belt samen met het senior management een verbeterorganisatie in. Daarnaast dient een Master Black Belt op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Data Science. Deze masterclass geeft deelnemers bagage om al deze functies in dit tijdperk succesvol te kunnen vervullen.

Uw profiel en inhoud masterclass

Uw achtergrond is dat u al bekend bent met Lean Six Sigma op Black Belt niveau. Het liefst ook met aantoonbare ervaring in de praktijk. De 5-daagse masterclass gaat immers in op problemen uit de praktijk. Zo biedt het een uitdagend en oplossingenrijk programma rond de volgende thema’s:

  • Ten eerste gaan we in op de implementatie van een Lean Six Sigma programma in een organisatie.
  • Ten tweede behandelen we de uitdagingen in het begeleiden van Green Belts en Black Belts.
  • Ten derde komen actuele onderwerpen rond het thema Data Science aan bod die relevant zijn voor de Master Black Belt: Big Data, Data Wrangling en Machine Learning.

Data en locatie

Amsterdam Business SchoolLocatie

De opleiding vindt plaats bij de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. 

Data

Deze open-inschrijving opleiding wordt aangeboden op aanvraag. Neem a.u.b. contact met ons voor de opties.

Baten en investering

Baten: als Master Black Belt bent u de spil in talloze verbeterprojecten met aantoonbare besparingen.

Prijs van de opleiding: Inbegrepen in de opleidingsprijs zijn een vijfdaagse masterclass in organisatieontwerp en -strategie, begeleiding en review van Lean Six Sigma projecten en Data Science door vooraanstaande sprekers van de Amsterdam Business School, inclusief vergaderarrangement (koffie, thee, lunch) en opleidingsmateriaal. De te gebruiken softwarepakketen R (en eventueel Python) zijn open source. De opleidingsprijs voor deelname is € 4.125 (vrijgesteld van BTW). 

Certificering

U kunt zich door de Universiteit van Amsterdam laten certificeren tot Master Black Belt. U dient dan naast de reguliere IBIS UvA Black Belt certificatie een portfolio op te bouwen waaruit blijkt dat u aan de competenties voldoet van een Master Black Belt. Dit dient onder meer nog twee extra projecten te omvatten met aantoonbare besparingen, begeleiding, sturing en opleiding van Belts. Voor meer informatie over certificering zie UvA Certificering.

IBIS UvA en onze docenten

IBIS UvA is een aan de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam verbonden instituut. IBIS UvA heeft de afgelopen vijftien jaar veel ervaring met Lean Six Sigma opgedaan bij vooraanstaande Nederlandse en internationale organisaties. Daarnaast verricht het instituut wetenschappelijk onderzoek over de technieken die we in onze opleidingen presenteren. Dit verzekert u van een link met de praktijk, en de nieuwste technieken.

Ronald DoesCoördinator van deze opleiding is dr. Marit Schoonhoven. Marit Schoonhoven werkt sinds 2007 bij IBIS UvA. Zij heeft implementaties van Lean Six Sigma bij diverse organisaties (zoals ziekenhuizen, financiële dienstverleners en overheidsinstellingen) begeleid en heeft daarbij honderden verbeterprojecten begeleid. Haar grootste motivatie is om in de opleiding direct de vertaalslag te maken naar de verschillende projecten van de deelnemers.

Ronald Doesdr. Bart Lameijer is, naast Marit Schoonhoven, een van de hoofddocenten van de Green en Black Belt opleidingen. Bart Lameijer werkt sinds 2018 bij IBIS UvA. Daarvoor heeft hij verscheidene rollen in het bedrijfsleven vervuld als LSS project en programma manager in binnen- en buitenland. Naast het doceren doet hij onderzoek naar de effectiviteit van de Lean Six Sigma methode en de implementatie daarvan in organisaties. Zijn onderzoek is in diverse internationale tijdschriften gepubliceerd.