Masterclass: Master Black Belt

Draag uw kennis uit naar nieuwe projectleiders

Lean Six Sigma Master Black Belt

  • Start: februari 2020
  • Duur: 6 dagen verdeeld over enkele maanden
  • Certificering: via IBIS UvA kunt u zich certificeren tot Master Black Belt

Inschrijven                       Voorlichtingsavond

Masterclass: Master Black Belt

Master Black Belts vervullen een sleutelrol in een organisatie die streeft naar verbetering. Een Master Black Belt selecteert verbeterprojecten, begeleidt Green en Black Belts en monitort projectresultaten. Om effectief te kunnen verbeteren, richt de Master Black Belt samen met het senior management een verbeterorganisatie in. Daarnaast dient een Master Black Belt op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Data Science. Deze masterclass geeft deelnemers bagage om al deze functies in dit tijdperk succesvol te kunnen vervullen.

Uw profiel en inhoud masterclass

Uw achtergrond is dat u al bekend bent met Lean Six Sigma op Black Belt niveau. Het liefst ook met aantoonbare ervaring in de praktijk. De 6-daagse masterclass gaat immers in op problemen uit de praktijk. Zo biedt het een uitdagend en oplossingenrijk programma rond de volgende thema’s:

  • Ten eerste gaan we in op de implementatie van een Lean Six Sigma programma in een organisatie.
  • Ten tweede behandelen we de uitdagingen in het begeleiden van Green Belts en Black Belts.
  • Ten derde komen actuele onderwerpen rond het thema Data Science aan bod die relevant zijn voor de Master Black Belt: Big Data, Data Wrangling en Machine Learning.

Data en locatie

Amsterdam Business SchoolLocatie

De opleiding vindt plaats bij de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam. 

Data

  • februari - juni 2020

Baten en inverstering

Baten: als Master Black Belt bent u het spil in talloze verbeterprojecten met aantoonbare besparingen.

Prijs van de opleiding: Inbegrepen in de opleidingsprijs zijn een zesdaagse masterclass in organisatieontwerp en -strategie, begeleiding en review van Lean Six Sigma projecten en Data Science door vooraanstaande sprekers van de Amsterdam Business School, inclusief vergaderarrangement en opleidingsmateriaal. De te gebruiken softwarepakketen R (en eventueel Python) zijn open source. De opleidingsprijs voor deelname is € 4.950 (vrijgesteld van BTW). 

Meer informatie en inschrijving

Brochure

In onze brochure vindt u alle informatie over de opleiding. U vindt de brochure in de rechterkolom.

Inschrijven 

Inschrijven gaat via de inschrijfpagina.

Heeft u een vraag over onze opleidingen? Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Certificering

U kunt zich door de Universiteit van Amsterdam laten certificeren tot Master Black Belt. U dient dan naast de reguliere Black Belt certificatie een portfolio op te bouwen waaruit blijkt dat u aan de competenties voldoet van een Master Black Belt. Dit dient onder meer nog twee extra projecten te omvatten met aantoonbare besparingen, begeleiding, sturing en opleiding van Belts. Voor meer informatie over certificering zie UvA Certificering.

IBIS UvA en onze docenten

IBIS UvA is een aan de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam verbonden instituut. IBIS UvA heeft de afgelopen vijfentwintig jaar veel ervaring met Lean Six Sigma opgedaan bij vooraanstaande Nederlandse en internationale organisaties. Daarnaast verricht het instituut wetenschappelijk onderzoek over de technieken die we in onze opleidingen presenteren. Dit verzekert u van een link met de praktijk, en de nieuwste technieken.

Ronald DoesHoofddocent van de opleiding is prof. dr. Ronald Does. Hij is directeur en oprichter van IBIS UvA en heeft al ruim twintig jaar praktijkervaring met (Lean) Six Sigma en andere procesverbetermethoden. Hij heeft vele organisaties ondersteund bij het implementeren van Lean Six Sigma, onder andere Douwe Egberts, UMCG, NedTrain, Reinier de Graaf Groep, Heijmans, ZwitserLeven en de Amsterdam Business School. Ronald is lid van de ASQ en ASA en spreekt regelmatig op internationale conferenties over Lean Six Sigma en proces management.