Lean Six Sigma in-company

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Ronald

IBIS UvA verzorgt naast haar open opleidingen ook in-company trajecten. In samenspraak met u wordt een passend Lean Six Sigma programma vastgesteld. Bijkomend voordeel: we kunnen u als organisatie begeleiden.

Maatwerk

In-company opleidingen worden in samenspraak met u op maat gemaakt. Wij bieden Lean Six Sigma opleidingen aan op verschillende niveau's, van Green Belt tot Master Black Belt, met extra nadruk op Lean of Six Sigma. Bovendien sluiten onze Green Belt en Black Belt opleidingen direct aan op de Lean Six Sigma certificering van de Universiteit van Amsterdam.

Tot slot verzorgen wij ondersteunende trainingen voor het management, zodat ook zij bekend raken met Lean Six Sigma en hun rol daarin. 

Rijke ervaring in diverse sectoren

IBIS UvA heeft al meer dan 20 jaar ervaring met Lean Six Sigma. Wij hebben een brede ervaring in verschillende sectoren. Een kleine greep uit ons klantenportfolio: ABN AMRO Bank, Achmea, Achmea Pensioenen, DAF Trucks, Deventer Ziekenhuis, Heijmans, Philips, Reinier de Graaf Groep, Rode Kruis Ziekenhuis, PostNL, UMC Groningen en Utrecht, UWV, Wolters Kluwer en ZwitserLeven. Door deze ervaring hebben wij een rijk arsenaal aan praktische voorbeelden kunnen opbouwen en verwerken in ons opleidingsmateriaal.

Lean Six Sigma uitrollen in een organisatie

Naast het geven van opleiding hebben wij ook aan de wieg gestaan bij het implementeren van Lean Six Sigma in verschillende organisaties. Hieronder een tweetal voorbeelden.

Uitrol van Lean Six Sigma in een ziekenhuis

IBIS UvA is sinds 2007 betrokken bij het implementeren van Lean Six Sigma bij een groot academisch ziekenhuis. De door IBIS UvA opgeleide medewerkers hebben tussen 2007 en 2013, 233 projecten succesvol uitgevoerd. Deze projecten hebben gezorgd voor een aantoonbare kwaliteitsverbetering van de zorg en daarnaast ruim 30 miljoen euro opgeleverd voor het ziekenhuis.

Uitrol van Lean Six Sigma bij een financiële dienstverlener

Bij een financiële dienstverlener heeft IBIS UvA een belangrijke rol gespeeld bij het opbouwen van een Lean Six Sigma structuur binnen de organisatie. In vijf jaar tijd zijn ruim 30 Green en Black Belts actief, ondersteund door wel meer dan 200 Yellow Belts en Orange Belts.

Medewerkers van IBIS UvA hebben samen met deze klant de Lean Six Sigma transformatie in een artikel beschreven waarbij ze een bekend vijf fase ontwikkelmodel uit de literatuur handhaven (PDF, Engelstalig).