Lancering MOOC ‘Data Analytics for Lean Six Sigma’

Een MOOC is een gratis open online cursus.

IBIS UvA lanceert op 30 januari een 'Massive Open Online Course' (MOOC) getiteld 'Data Analytics for Lean Six Sigma'. Een MOOC is een gratis online cursus toegankelijk voor iedereen. De cursus geeft een overzicht van 'data analytics' technieken die gebruikt worden in Lean Six Sigma projecten.

De MOOC is geen directe vervanging van de intensieve open opleidingen Lean Six Sigma Green en Black Belt van IBIS UvA, maar geeft een heldere introductie en ondersteuning aan deze opleidingen. Korte filmpjes geven uitleg en interpretatie van bepaalde data analyse technieken. Aan de hand van vele voorbeelden laten we zien hoe data en data analyse in Lean Six Sigma gebruikt worden om verbeterprojecten uit te voeren. Je kennis wordt getoetst door tussentijdse meerkeuzevragen en data analyse opdrachten met Minitab, het statistische software pakket dat ook geïntroduceerd wordt.

Coursera

De MOOC wordt op Coursera aangeboden, een internationaal platform waar veel universiteiten MOOCs aanbieden. De MOOC neemt 5 weken in beslag op coursera, maar de hoofdstukken worden ook los gebruikt in onderwijs aan de UvA voor 'blended learning'. Blended learning geeft aan dat onderwijs gebruikt maakt van zowel online als offline materiaal.

Inez Zwetsloot

Deze MOOC wordt gegeven door dr. Inez Zwetsloot. Inez werkt sinds 2012 voor de Universiteit van Amsterdam en voor IBIS UvA. Ze is gepromoveerd in de industriële statistiek en heeft ruim 5 jaar ervaring in het onderwijzen van data analyse en Lean Six Sigma. Ze begeleidde al vele Green en Black Belts bij het uitvoeren van hun verbeterprojecten.

Bekijk

Ga hier naar Coursera.

Of bekijk alvast de introductie video: