Statistiek promovendi scoren goed in de tijdschriften

In de afgelopen jaren hebben diverse statistiek promovendi hun proefschrift bij de Universiteit van Amsterdam afgerond. De meeste proefschriften hebben betrekking op een belangrijk onderwerp uit de industriële statistiek, namelijk statistische procesbeheersing.

Hoofdstukken uit de proefschriften zijn gepubliceerd in tijdschriften zoals the Journal of Quality Technology (JQT), Quality and Reliability Engineering International (QREI), Quality Engineering (QE) en Quality Technology & Quantitative Management (QTQM). Deze tijdschriften houden bij welk artikel het vaakst worden geciteerd (most cited) dan wel worden gelezen (most read). Voor de genoemde tijdschriften kwamen de volgende resultaten naar voren:
JQT: op de 6e plaats een artikel van Rob Goedhart als most read; op 11e plaats een artikel van Inez Zwetsloot als most cited. QE: op de 11e plaats een artikel van Mandla Diko als most read en op de 14e plaats een artikel van Inez Zwetsloot als most cited. QREI: op de 11e plaats een artikel van Nasir Abbas als most cited. QTQM: op de 1e plaats een artikel van Inez Zwetsloot als most read.
Bij de meeste artikelen waren Marit Schoonhoven en/of Ronald Does co-auteur(s).