Universitair hoofddocent Marit Schoonhoven 12,5 jaar in dienst bij IBIS UvA

Marit Schoonhoven solliciteerde eind 2004 voor het eerst bij IBIS UvA. Uiteindelijk koos ze ervoor om haar carrière te beginnen bij de ING Bank als specialist kredietrisicomodellen. Na ruim 2 jaar besloot zij per 1 september 2007 om bij IBIS UvA advisering te combineren met wetenschappelijk onderzoek.

Het onderzoek richtte zich op de regelkaart, waarop zij in 2011 promoveerde. Haar proefschrift was van topkwaliteit, met publicaties in the Journal of Quality Technology, Technometrics en Quality & Reliability Engineering International. In de jaren daarna bleef Marit wetenschappelijk onderzoek doen op hoog niveau. In de afgelopen jaren was zij tevens co-promotor bij de promoties van Hafiz Zafar Nazir, Inez Zwetsloot en Rob Goedhart. In 2011 werd Marit senior consultant bij IBIS UvA en in 2014 universitair hoofddocent bij de sectie Operations Management van de Amsterdam Business School.

Bij IBIS UvA heeft Marit veel projecten zelfstandig uitgevoerd, o.a. projecten bij Aegon, Deventer Ziekenhuis, Rivas Zorggroep, UMC Utrecht en Zwitserleven. De projecten stonden veelal in het teken van Lean Six Sigma. Naast ondersteuning bij de uitvoering van projecten heeft Marit vele medewerkers uit het bedrijfsleven opgeleid tot Green en Black Belt.

Bij de UvA verzorgt Marit de laatste jaren de vakken Quantitative Methods en Operations & Supply Chain Management voor de MBA Healthcare, Operational Excellence en Management Research Methods voor Bedrijfskunde en Data Analytics voor de MBA General Management.  

Op 1 maart 2020 vierden we het feit dat Marit al 12,5 jaar onze collega is.