UMCG en IBIS UvA winnen EFMD Excellence in Practice Gold Award

Implementatie van Lean Six Sigma bij het UMCG wint Gold Award.

In 2007 is het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) begonnen met de implementatie van Lean Six Sigma onder begeleiding van IBIS UvA.

In de afgelopen 7 jaar heeft het UMCG veel stappen gezet richting operational excellence. Dit traject heeft onder de titel ‘An Industry Approach Transforms Healthcare – A 7 Year Journey’ de EFMD Excellence in Practice Gold Award 2014 gewonnen.

EFMD

Het EFMD is een internationale organisatie voor de ontwikkeling van management onderwijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Learning & Development programma’s met grote impact, uitstekend programmamanagement en het bereiken van operational excellence. De prijs wordt uitgereikt op 2 en 3 oktober 2014 in St. Gallen, Zwitserland. Eerder wonnen al de London Business School, HEC Paris, en INSEAD deze prijs.

Resultaat

De implementatie van Lean Six Sigma heeft het ziekenhuis 30 miljoen euro opgeleverd vanwege de verbetering van de zorgprocessen. Het heeft geleid tot kortere toegangstijden tot het ziekenhuis, kortere ligduur, betere benutting van de faciliteiten (MRI, CT scan, OK), goedkopere diagnostiek, minder infecties, minder complicaties, verhoging van het aantal eerste consulten op de polikliniek en efficiëntere werkwijzen.

Meer weten?

  • Lees hier alles over de uitrol van Lean Six Sigma in het UMCG. 
  • Bekijk de aankondiging van het EFMD hier.