Alumnimiddag over recente ontwikkelingen in Lean Six Sigma

Nieuwe ontwikkelingen op de gebieden van data science, agile/scrum, deployment en process mining

Donderdag 31 augustus vond de jaarlijkse IBIS UvA alumnimiddag plaats op de Amsterdam Business School. Deze dag is toegankelijk voor iedereen die bij de UvA een opleiding heeft genoten of examen heeft gedaan.

De dagvoorzitter was directeur prof.dr. Ronald Does. Hij heette de bijna 100 deelnemers welkom en vertelde over recente ontwikkelingen binnen het instituut. Vervolgens vertelde Jan Anceaux (Aegon) over de integratie van agile/scrum en Lean Six Sigma. Rudi Niks (Fluxicon) gaf een presentatie over de toepassing van process mining in Lean Six Sigma. Na de pauze vervolgde Bart Lameijer (UvA/Deloitte) met een praatje over deployment en beantwoorde de vraag: hoe krijg je Lean Six Sigma op een goede manier geïmplementeerd in de organisatie? Als afsluiter vertelde Thomas Akkerhuis (IBIS UvA) over de revolte in de klassieke statistiek met de introductie van data science.

Na deze praatjes werd aan een twintigtal hun felbegeerde Lean Six Sigma Green Belt of Black Belt certificaat uitgereikt. Daarna namen velen van de gelegenheid gebruik om bij te praten, de geslaagden te feliciteren en Lean Six Sigma ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje.